Fri frakt från 499:-

Om företaget

Jag som driver Gröna Gläntans Ekobutik heter Evelina Thyne och jag bor på landet utanför Lidköping tillsammans med min familj.

Anledningen till att jag startade Gröna Gläntans Ekobutik 2011 var för att jag ville testa
min idé om ett företag där det tänks på miljön i första hand. Ett företag där syftet är att ta fram produkter som minskar människors klimatpåverkan och samtidigt medvetandegör vilka slit- och slängprodukter vi omger oss med. Jag vill även visa och inspirera andra att det går att driva ett företag där miljön sätts i första rummet. 


De första företagsåren var jag mest inriktad på att tillverka unika produkter i svensktillverkade ullgarner. När jag sedan 2014 blev mamma och insåg att det gick mycket snabbare att sy kläder till sonen blev jag mer och mer inriktad på textilier. Jag började min sykarriär med att sy barnkläder i återbrukade retrotyger, vilket jag fortfarande gärna gör. Men när jag sedan skulle börja köpa nya tyger till mina sömnadsprojekt ville jag att de skulle vara av naturfibrer och ekologiskt odlade. 


Det var då jag kom i kontakt med GOTS-certifierade tyger och så långt som jag vet och kan läsa mig till så ska det vara den bästa märkningen ett tyg kan ha. Den garanterar att 70-95% av fibrerna i tyget är ekologiskt odlade och att de människor som jobbar med att framställa tyget har goda arbetsförhållanden och löner. Därför letar jag alltid efter GOTS-certifierade tyger till mina produkter.


2017 startade jag en egen serie med återanvändningsbara flergångsprodukter, först kom kaffefiltret i GOTS-certifierat bomullstyg, därefter disktrasan i GOTS-certifierat lintyg och sedan på begäran, ett tefilter.

Jag designar och produktutvecklar alla mina produkter själv och fram till årsskiftet 2019/2020 skedde även all produktion i min egen syverkstad hemma på gården. Numera sys flera av mina produkter i Syverkets fina fabrik i Borås. De är alltså fortfarande svensktillverkade och sys för hand, men med hjälp av proffsiga sy- och tillskärningsmaskiner. Jag har som mål att bygga på med fler flergångsprodukter och nu när jag får hjälp med sömnaden blir detta möjligt!

Följ mig gärna på instagram för löpande uppdateringar @gronaglantansekobutik